söndag 22 januari 2012

lördag 14 januari 2012

KlickerTräning!


Idag rörde Lucky mig till tårar igen :')


Vi klicker tränade idag för första gången på nån vecka och mamma följde med och tittade och filmade. Och det är jag JÄVLIGT glad för!

Det var nämligen första gången vi gjorde det utomhus ordentligt och med honom helt lös och bara vi två ensamma i ''lekhagen'' (förutom mamma då) alltså utan att hans hästkompis Roi var med. Jag har bara varit i boxen och tränat hittills annars :) Förutom när jag små testade lite i början då jag fick honom och han gick ensam i en hage.


Iaf så var han verkligen med mig idag! Han struntade i att gräset var framme i hagen eller att mamma var med. Han brydde sig bara om mig och ville vara med. Vi tränade med targeten (Nudda), Puss & kram och ja ''följa john''

Och det var FÖRSTA gången han sprang med mig när jag gjorde det! Och vi har egentligen inte ens tränat på att han ska följa mig. Jag testade det en gång för några månader sen precis när jag fått honom. Och visst han lunkade med, men lade inte ner sig i det eller tyckte det var speciellt roligt.

Men idag så sprang han och tillochmed bockade<3 Vilket han aldrig gjort förut med bara mig utan då har Roi varit med och sprungit. Och han var hela tiden med mig och var uppmärksam och sprang inte iväg eller så.

JAG ÄR LYCKLIG IDAG!

Min duktiga duktiga underbara kille<3

Filmen hittar ni här nedan! :)