tisdag 30 augusti 2011

Mysstund!


Idag när jag kom till Lucky så såg han riktigt uttråkad ut hihi. Han verkar ha funnit sig riktigt bra på gården och verkar vara redo att börja hitta på saker. Så jag ryktade av honom ordentligt, för han var verkligen hel täckt av lera -.- stod och kelade med honom en lång stund, hehe hittade hans favorit ställe att bli kliad på. På bogen och upp på halsen, han blev alldeles salig och jag fick knappt gå ifrån honom eller göra nått annat! Men tillslut så gick han med på att jag slutade och jag tog fram klickern och lite morötter och började vänja honom vi den!

Han fattade snabbt grejjen att klick är = Belöning och sen övade jag lite att han ska lyfta benet när jag knackar på det :) Detta ska jag väl ha som grund för spansk skritt sen. Och han var faktiskt riktigt duktig. Men ska fortsätta öva lite varje dag.

I morgon om vädret tillåter så ska jag nog prova att ta en liten promenad upp till herrgården och tillbaka med honom så han får titta sig omkring. Det är en lagom lång runda och det åker knappt nån bil där så vi får lunka runt ifred :) Och han verkar ha lugnat sig såpass att det inte borde vara för mycket för honom. Jag tror snarare att han vill ut snart :)

Hehe dom andra hästarna kom för att titta på oss från andra sidan vägen. Lucky gnäggade några gånger åt dem men sen struntade han i dem och ville hellre att jag skulle klia honom ^^









måndag 29 augusti 2011

Dortemo Lucky


Ja då är man hästägare då. Jag greppar det liksom inte. Det känns som jag drömmer :') Känns som att man snart ska vakna med den förtvivlan och gråt som man känt så många gånger förr. Men det gör jag inte. Drömmen bara fortsätter<3

Igår kväll så åkte jag och hämtade honom. Lastningen tog någon minut men gick bra och han stod nöjt och åt hela vägen hem. Var ett väldigt regnoväder under hemresan men det gick bra.
Väl hemma så gick han lugnt in i sin box och började käka. Gick förstås runt och nosade och så men lugnade sig snabbt. Och inte ett gnägg! Men sen mer fram åt morgonen så hade hästarna kommit underfund med varandra och började ropa åt varandra. Lucky står i en utebox ute på gårdsplanen och de fem andra inne i stallet. Det är väl meningen sen att Roi unghästen på gården ska få stå bredvid Lucky i den andra boxen. Och sen i samma hage som honom om allt går bra :)

Mer grund information om Lucky och hans stam kommer jag att skriva under fliken ''Hästarna'' Som finns under headern på bloggen.

Men han är en helt underbar häst (Än så länge iaf ^^) Och är hel cool. Kent verkade honom idag och fast allt var nytt och han var hingst för bara två månader sedan så stod han lugnt och snällt. Eller ja riva runt lite i stallet först såklart, han tyckte att allt låg bättre på golvet haha. Men efter några tillrättavisningar så stod han snällt stilla. Och han hade till min lättnad super fina hovar! Nästan ingen strålröta alls så kommer knappt att behöva behandla hovarna med annat än mortion, kommer dock spraya lite äppelcidervinäger på kvällarna i förebyggande syfte :) Och han blev inte ett dugg öm av att bli av med skorna, annat var det med Cessa, Men hon tyckte nog mest att det var konstigt till en början. För sen så ömmade hon inget alls.

Iaf så släppte jag ut honom i en hage sen och han sprang i en halv cirkel och började sen att äta nöjt. Dom andra hästarna upptäckte honom och dom sprang runt lite och gnäggade lite men Lucky var faktiskt väldigt lugn och cool och snart stod alla och åt igen :D Hoppas verkligen att dom ska komma överens!

Det känns så jävla bra än så länge och jag hoppas att det fortsätter så! Kent skulle maila före och efter bilderna från verkningen, så jag lägger ut dem när dom kommer :) Men i bildbomben i inlägget under detta så finns det lite bilder på hans nya barfota hovar :) Och själva vackra han såklart!



Dortemo Lucky!
















söndag 28 augusti 2011

Dags att komma hem!


Nu ska jag åka och hämta Lucky! :D Har gjort i ordning hans box idag och nyss varit och fixat transport! Så nu åker jag :D Bild bomb kommer nog i morgon :') Då ska också Kent komma och dra av hans skor och verka honom och Cessa och Carlos!






Hos Stian!

Va en helt underbar upplevelse, jag och mamma åkte dit först och blev bemötta av en så jävla söt mini gris! Som kom fram till och och grymtade och ville bli kliad och lade sig på sidan som en hund så man skulle klia under magen :') Så jävla söt! Men sen så trodde vi inte att någon va hemma så vi åkte hem.

Då skrev Stian till mig på facebook och sa att han hade somnat och då åkte jag tillbaka ensam då mamma hade börjat med maten. Och det va nog bäst så för hon hade inte fått en syl i vädret haha! För gud va vi pratade. Vi har så lika sätt att tänka och han hade mycket att berätta om och lära mig och det va så underbara historier och exempel han hade.

Och det bästa av allt var ju att träffa djuren. I den första haden jag gick ut i så kom det genast fram två hästar och ville kela och bli kliade då det va många flugor. Så det slutade med att jag hade en häst på vardera axel :') Sen visade Stian mig lite övningar han gjorde med sina hästar. Men då han skulle visa med sin lilla skimmel så kom en åsna fram och ville göra allt istället! Han har lärt den spansk skritt :D Så jävla gullig och söt.

Och dom mesta av djuren han har var väldigt skygga, rädda och osäkra när dom kom. Och nu vågar dom komma fram till helt okända människor för att mysa fast vissa av dem tillochmed har blivit misshandlade.

Det gulligaste att se under dagen var hans två miniatyrer :') En liten med dvärgväxt, den lilla vita hästen Cupido<3 Hel skön! Och den lilla amerikanska miniatyr hingsten blev jag såld på. Han va också väldigt osäker i börkjan och rädd för folk berättade Stian men när jag satte mig ner på knä så kom han och lade huvudet på min axel så jag kunde klia på honom och sen ställde han sig och kliade tillbaka :') Så kalrt man blev kär!Det var verkligen en upplevelse och jag kommer verkligen åka dit igen!

















lördag 27 augusti 2011

Spännande dag!



Idag så ska jag och åka och hälsa på denna underbara hästmänniska och hans sambo! Dom har nio hästar för tillfället och jag ska äntligen få komma och träffa dem & hästarna som jag velat göra i flera månader! :) Ska bli helt galet kul!

Så jag ska strax pallra mig iväg mot Stöllet & Mamma som också ska med. Men på vägen så ska jag stanna till vid djuraffären & Granngården och inhandla lite saker inför Luckys ankomst på söndag! :'D För ja jag ska köpa honom! Är helt sjukt glad i hjärtat och själen! Och jag hoppas att allt ska gå bra.

Han kommer nog dock kanske få gå själv i några dagar eller veckor tills jag kan få av honom skorna. För vet inte om jag vågar släppa ihop honom med två åringen som Hedelin har. Ifall det blir slagsmål så vill jag inte att han ska skada honom. Men vi får se hur det verkar mellan dem. Har jag tur så kanske Kent Wiberg som ska komma till mig på måndag och verka Cessan & Carlos har tid att ta Luckys hovar samma dag. Ska iaf höra med honom.

Men nu så måste jag åka bort till hästarna och ta hand om dem innan jag åker! :D Ska palla en hel hög med äpplen åt dem hade jag tänkt.

Nu får vi se när nästa inlägg blir eftersom jag ska hämta Lucky i morgon! Men kanske hinner skriva ett inlägg och berätta om allt i morgon kväll :D


fredag 26 augusti 2011

My Lucky Day!


Igår var en helt underbar dag...

Åkte för att provrida Lucky, varmblods valacken som jag var och tittade på i lördags, men som en annan tjej verkade hinna före mig med att köpa. Och jag sade då till mig själv att om tjejen som har hästen hör av sig och säger att han finns kvar. Då är det meningen att jag ska ha honom.

Och i onsdags så gjorde hon det! Och jag väntade inte en sekund innan jag svarade att jag skulle komma och provrida, så igår åkte jag dit och provade honom. Och jag föll direkt :)

Så det blir förmodligen hästköp till veckan! Är så jävla lycklig just nu så jag svävar runt på moln och med världens största fån flin.

Och det som är det bästa av allt är att jag kommer få ha honom på det ställe som jag verkligen ville allra mest, nämligen hos en vän till mig här i Lysvik, det är inte ens en kilometer bort och dom har nu två avels ston, två föl och en unghäst. Och jag ska få hyra in Lucky där! Allt bara löste sig och jag bara känner så långt in i hjärtat och i själen att detta är meningen att det ska hända! Han är min! Eller ja, snart förhoppningsvis :D

Här är lite bilder ifrån provridningen, dock bara ifrån då jag sadlade honom och då jag var färdig riden och satt och diskuterade med ägaren och mina två vänner som jag hade med som ''domare'' Och jag fick självklart deras medgivande! Kladdade över mitt ansikte på vissa bilder, såg förjävlig ut! Och det är ju hästen man vill se ;)

Lägger ut en liten filmsnutt sen också! Om det fungerar :)