torsdag 29 september 2011


Idag var det så jäkla fint väder! Så det blev ännu en fotodag. Det var hela 26-27 grader varmt här idag! och solen stekte riktigt härligt. Så jag & Matilda tog med Lucky & Roi upp till herrgården i Lysvik för att verkligen utnyttja utsikten, naturen & solen till fullo!

Och det blev en helt underbar häst & fotodag med massor av skratt och fina bilder! Bilderna kan ni se i inläggen nedan! och det är även bilder ifrån igår.

Lucky rörde mig nästan till tårar idag. Jag satte mig på ett staket när vi skulle fota och jag trodde han mest skulle stå och se sur och uttråkad ut :) han vill hellre ut på upptäcksfärd än att stå still och vara snygg framför kameran haha. Men istället så körde han ner mulen i knät på mig och ställde sig och vilade. och jag fick verkligen krama om huvudet på honom och han stod så länge! Även fast Matilda och Roi härjade runt för att försöka ta kort på oss. Han rörde inte en fena :') Han ger mig mer och mer för varje dag. Och jag blir så lycklig<3

Här hos mig har han inga krav alls på sig. Han får ta saker när han är redo för de och känner för det. Jag tvingar honom inte till något :) och han stormtrivs utan att någonsin dumma sig eller köra över mig. Visst är han lite ''bekväm'' ibland och kanske lite bänglig. Men aldrig dum<3

Lucky me















Foto: Matilda Hedelin

Kvälls fotografering 28 sep










Matilda & Vive Le Roi










Foto: Jag, Ronja Jonsson

tisdag 27 september 2011

Idag så hade jag och Matilda planerat att rida Lucky, hon skulle fota mig och jag skulle fota henne och Roi. Och när jag åkte till stallet vid sex så var solen på väg ner, och det var superfint ljus.

Men på grund av ett super krångligt träns -.- Så blev det för sent, jag skulle göra nya hål i tränset och det tog ett tag innan vi lyckades med det. Men så provade jag tränset och då blev sidostyckena för korta iallafall fast dom såg för långa ut. Och gamla rostiga spännen var ingen hit att försöka justera. Så det hann bli för mörkt för att kameran skulle klara av att ta fina bilder. Blev för mörkt eller för suddigt... Suck..

Så vi försöker igen i morgon :) Och i TID!

Btw, så fungerade Lucky riktigt fint med hackamoret, trots att det verkligen behöver justeras för att passa bättre. Dock så var han inte alls på humör att bli riden, han bara stannade hela tiden och ville inte gå. Han var inte irriterad utan bara bänglig :) Vet inte om det är sadeln han inte gillar, Och så var det dags för dem att gå in och få kvällsmat. Så han tyckte väl att det inte var rätt tidpunkt :)

Så vi sket i det. Men han verkar få lättare att hitta sin form med hackamoret, för han var på väg att leta efter den en sväng där. men sen tröttnade han på turen haha. Så hoppas på bättre resultat i morgon! Och några snygga foton ;)

måndag 26 september 2011

Bus med Roi!



Hade tänkt rida Lucky idag, men så regnade det självklart och blåste. Så det blev lite bus i hagen! I början var det mest Roi som va leksugen, men Lucky va med sen han med ^^ Blev en liten filmsnutt med Roi!

söndag 25 september 2011

Goodiebag!











Fick en goodiebag av min mormor! :) En massa hästsaker som samlats ihop under åren. Och som jag nu har användning för! Fick med två läder grimmor, en som mamma gjort, och en som vi haft till mormors förra tinker. Och den sistnämda är den som Lucky har på sig på bilderna! :) Finns inget snyggare än läder grimmor! :)

Och det var några huvudlag med också, så jag kunde äntligen sätta ihop ett träns som jag kan ha hackamore bettet på! Som jag vill ha när jag ska börja med mer dressyr och akademisk ridning. Och det blev super fint. Men är tveksam om det kommer att passa. Sidostyckena är lite väl långa. Så kanske får försöka sätta ihop ett annat :) Men jag fick ÄNTLIGEN något som jag velat ha länge :D nämligen helt vanliga släta lädertyglar! Utan stoppar eller andra krussiduller på. Jag älskart! :)

Har varit slapp efter förskylningen och inte gjort något med Lucky. Hade tänkt leka med grabbarna i hagen idag, men dom var så trötta och slöa och inte alls på något lek humör. Slängde ut en pilatesboll i hagen till dem. Dom var intresserade av den, speciellt Roi. Men som sagt så var dom båda så trötta att ingen av dem direkt orkade bry sig om den haha. Men dom kommer nog leka med den sen :)

Jag måste verkligen sätta mig ner och försöka göra ett arbetsschema om Lucky. För det blir liksom inget gjort annars eller bara något halvdant. Måste försöka komma igång med någon slags träning om vi ska komma någonvart :) Och Matilda och jag ska försöka göra ett gemensamt så att hon kan börja jobba med Roi! Mycket roligare om man är två.